https://www.sdp.fi/uploads/sites/2/2024/05/sdp-n-eurovaaliohjelma-2024.pdf

EUROPARLAMENTTIVAALIT 9.6.2024

Screenshot%202024-05-04%20at%2023-44-32%

Screenshot%202024-05-04%20at%2023-46-22%

JO RIITTÄÄ.
PYSTYMME PAREMPAAN.

Suomi liittyi Euroopan unionin jäseneksi 1995. Nyt, 30 vuotta myöhemmin, Euroopan unionin voi katsoa olevan meille tärkeämpi kumppani kuin koskaan aiemmin. Venä-jän hyökkäyssota Ukrainassa muutti pysyvästi turvallisuustilannettamme ja osoitti, kuinka tärkeää on, että emme ole yksin.

Koronapandemia puolestaan muistutti eurooppalaisen yhteistyön merkityksestä. Nämä vuodet ovat osoittaneet, että yhdessä todella olemme vahvempia.

Näissä vaaleissa on kyse Euroopan unionin tulevaisuudesta. Me sosialidemokraatit teemme töitä sellaisen Euroopan unionin puolesta, joka palvelee eurooppalaisia ja meitä suomalaisia entistä paremmin. EU:n pitää olla entistä vahvempi ja ottaa enem-män vastuuta omasta puolustuksestaan. EU:n pitää pyrkiä olemaan kriittisten mate-riaalien suhteen omavarainen ja takaamaan lääkkeiden ja kohtuuhintaisen energian kaltaisten välttämättömien hyödykkeiden saatavuus kaikille. Lisäksi Euroopan pitää etsiä aktiivisesti ratkaisuja kustannusten nousuun ja ostovoiman parantamiseksi.

Sosialidemokraattien EU ratkoo päättäväisesti ilmastonmuutoksen ja luonnon moni-muotoisuuden ongelmia, puolustaa työntekijöiden oikeuksia ja luo vakaan toiminta-ympäristön yrityksille. Meidän Eurooppamme pitää kansalaisten puolia suuryrityksiä ja somejättejä vastaan ja varmistaa, että teknologian kehitys tapahtuu tavalla, joka li-sää ihmisten hyvinvointia ja tasa-arvoa. EU:n on suitsittava veronkiertoa ja haitallista verokilpailua.

EU auttaa meitä turvaamaan rajojamme ja tukemaan itäistä Suomea ja muita Venäjän kauppasuhteiden katkeamisesta kärsiviä alueita. Vahva Eurooppa luo kokonaisvaltaista turvallisuutta, mikä on jokaisen suomalaisten etu.

Näissä vaaleissa päätetään Euroopan suunnasta ja sielusta. Euroopan unioni perus-tettiin takaamaan rauhaa ja turvaamaan tasa-arvoa, demokratiaa ja oikeusvaltiota. Nyt unionissa käydään jälleen taistoa arvoista. Oikeusvaltion, demokratian ja ihmis-oikeuksien kunnioituksen sekä tasa-arvon edistämisen kaltaiset asiat eivät ole enää itsestäänselvyyksiä, vaan osa pyrkii murentamaan näitä arvoja.

Perinteiset oikeistopuolueet ovat valmiita mahdollistamaan tämän kehityksen teke-mällä yhteistyötä laitaoikeiston kanssa, jos se hyödyttää niiden päämääriä hyvinvoin-tivaltion purkamisessa sekä työntekijöiden oikeuksien ja tavallisten ihmisten toi-meentulon heikentämisessä. Tästä on jo nähty esimakua Suomessa, missä kokoo-muksen ja perussuomalaisten hallitusyhteistyö on johtanut paitsi eriarvoisuuden ja vastakkainasettelun lisääntymiseen, myös tärkeiden ilmastotoimien jarruttamiseen
sekä toistuviin hyökkäyksiin mediaa, järjestäytyneitä työntekijöitä ja muita länsimai-sen demokratian kulmakiviä vastaan. Näissä vaaleissa päätetään siitä, annetaanko saman kehityksen laajentua ja jatkua myös EU:ssa.

SDP tekee työtä eriarvoistavaa politiikkaa ja oikeusvaltion surkastuttajia vastaan niin Suomessa kuin Euroopassa. SDP ja sosialidemokraatit Euroopassa ovat ainoa todellinen vastavoima laitaoikeistolle. Me puolustamme demokratiaa, oikeusvaltiota, rauhaa ja tasa-arvoa. Meidän Euroopassamme kitketään vihapuhetta ja rasismia sekä huolehditaan ihmisten yhdenvertaisuudesta.

Me haluamme rakentaa Euroopan unionia,jossa jokainen ihminen pidetään mukana, kaikkien hyvinvointi lisääntyy ja turvallisuus kasvaa yhteiskuntien sisältä vakautena, luottamuksena ja tulevaisuuden uskona.

Olemme sitoutuneet tinkimättömään työhön vahvan, avoimen ja oikeudenmukaisen unionin rakentamiseksi. Me sosialidemokraatit keskitymme tekemään työtä toiveik-kuuden ja paremman tulevaisuuden eteen.Sellaisen Euroopan,jota tässä ohjelmassa kuvaamme.Jo riittää Euroopan ja Suomen surkastuttaminen. Pystymme parempaan.