perjantai, 7. heinäkuu 2023

Antti Lindtmanin "noskenatsikuvissa" leikitään Al-Qaidaa.

Kuvat on otettu vuonna 2002, jolloin Lindtman, s. 1982, kirjoitti ylioppilaaksi. Hän oli ollut jo useita vuosia tärkrissä puolue- ja luottamustehtävissä, mm. kaksi vuotta Vantaan nuorisovaltuuston puheenjohtajana, Demarinuorten hallituksessa ja hänet valittiin noihin aikoihin Varsumieliiton varapuheenjohtajaksi. Hän oli ollut myös kansanedustajaehdokkaana, mikä on noin isossa puolueessa saavutus, koska tosissaan pyrkiviäkin ja siihen satsaavia riittää. Hän oli sisäpiirissä ja vaikka puolue aina pelasikin kaksilla korteilla, hän sai varmasti kysymällä oikeita vastauksia, miten esimerkiksi NATO- ja EU-asioihin "todella" pitää suhtautua, ja mitä sanoa.

Nyt herää kysymys, olivatko nuo muutkin "juhlijat" sisäpiirindemareita? MITÄ, ilmei-simmin mieleistä ASIAA "todella juhlittiin"? (Vai oliko kyseessä jokin homoperfor-manssi?) Eduskuntavaalit ja WTC-isku olivat olleet edellisenä viuonna. Ne oli "juhlittu" jo aikaisemmin (jos katsottiin olleen aihetta).

" Lindtman valmistui ylioppilaaksi Koivukylän lukiosta vuonna 2002. Vuosina 2000 – 2001 Lindtman toimi Vantaan nuorisovaltuuston puheenjohtajana, vuodesta 2000 Demarinuorten hallituksessa, vuosina 2002 – 2003 Varusmiesliiton varapuheenjoh-tajana ja vuosina 2002 – 2006 Uudenmaan Sosiaalidemokraatit ry:n piirihallitukses-sa. Ennen valintaansa kansanedustajaksi hän työskenteli SAK:ssa projektisihteerinä (2003 – 2007) ja nuorisosihteerinä (2007 – 2011). [1] Vuodesta 2008 hän on toiminut Koivukylän Sosiaalidemokraatit ry:n puheenjohtajana.[1] 

Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Lindtman valittiin kolmannella yrittämällään edus-kuntaan.Toukokuussa 2012 Lindtman valittiin SDP:n toiseksi varapuheenjohtajaksi[3] ja toukokuussa 2014 ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi [4]. Hän luopui puolueen johtotehtävistä sen jälkeen, kun tuli eduskuntavaalien 2015 jälkeen valituksi sosiali-demokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. [5] Hän on ollut eduskunnassa muun muassa hallintovaliokunnan ja lakivaliokunnan jäsen. [1]

Lindtmanin muihin luottamustehtäviin kuuluvat muun muassa Kuntaliiton hallituksen puheenjohtajuus 2013 – 2015 [6][7] ja Nuorisoasiain neuvottelukunta Nuoran puheenjohtajuus.[8]

Syksyllä 2016 SDP:n eduskuntaryhmä sai selville, että Lindtman oli toimittanut eduskunnan puhemiehille listoja, joissa suositeltiin puheenvuorojen jakamista kulloistakin asiaa parhaiten tunteville kansanedustajille. Osa kansanedustajista oli jo ehtinyt ihmetellä puheenvuorojen omituista jakautumista. [9]

Listakohu lienee vaikuttanut siihen, että Lindtman ei vastoin odotuksia haastanut Antti Rinnettä SDP:n puheenjohtajan paikasta helmikuun 2017 puoluekokouksessa.[10] Rinteen pyydettyä eroa pääministerin virasta 3. joulukuuta 2019 Lindtman ilmoit-tautui ehdolle SDP:n uudeksi pääministeriehdokkaaksi. Puolueen pääministerieh-dokkaan päätti SDP:n puoluevaltuusto 8. joulukuuta 2019. Lindtmanin lisäksi ehdolla oli Sanna Marin, joka voitti niukasti äänestystuloksen oltua 32−29. [11]

... "

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8f2a7952-d5ef-4d7e-9ed4-5e2627bac7b8

" Natsitervehdys kaveriporukalla – Näin Antti Lindtman vastaa kohuun nuoruuden kuvista

Antti Lindtmanista (sd) kiertää sosiaalisessa mediassa kuvia, joissa hän juhlii ja esiintyy porukassa, jossa tehdään myös Hitler-tervehdyksiä.
 
Screenshot%202023-07-07%20at%2010-19-58%
Kuvat nuoresta Antti Lindtmanista lähtivät leviämään tiistaina 4.7.2023. Pete Anikari

SDP:n kansanedustaja Antti Lindtman esiintyy kuvassa, jossa kommandopipoiset nuoret tekevät Hitler-tervehdyksiä käsi ojossa.

Kyseessä oleva kuva, jota on jaettu internetissä tiistai-illasta lähtien, on ajalta, jolloin Lindtman oli 18-vuotias. Tilanteesta on useita kuvia. Kuvissa pieni joukko nuoria miehiä poseeraa kameralle lähes alasti, vain kommandopipot ja tonttulakit päässä, muutamalla on jonkinlaiset aseet kädessä. Yhdessä kuvassa kaksi miehistä tekee natsitervehdyksen.

– Olen kuvassa siinä takana muovikuula-ase kädessä, Lindtman myöntää.

Hän kertoo kyseessä olevan lukioajan elokuvaryhmän pikkujoulujuhlinta, jossa otettiin kuvia elokuvarekvisiittaan pukeutuneena. Kuvat otettiin kiitokseksi ihmisille, jotka auttoivat lyhytelokuvan tekemisessä.

– Kaverilla on ilmeisesti poseeraus mennyt yli, hän kommentoi natsitervehdyksestä.

– En ole ollut natsisymppaaja silloin, enkä nyt. En tainnut edes silloin olla mielipiteideni vuoksi uusnatsien suosiossa, hän täsmentää.

Screenshot%202023-07-07%20at%2010-18-00%

Kuvaa, jossa Antti Lindtmanin ystävät tekevät natsitervehdyksen, on jaettu sosiaalisessa mediassa. Lindtman ympyröitynä.

Kuvat porukan nettisivuilta

Tiistai-iltana Ylilauta-keskustelufoorumilla jaettiin linkkejä nettisivustolle, jolle kaveri-porukka on vuosina 1999–2009 ladannut kuvia. Sivusto ja sen kuvagalleriat poistet-tiin nopeasti, eivätkä ole enää saatavilla. Kuvia kuitenkin tallennettiin ja niistä otettiin kuvakaappauksia ennen sivuston poistamista.

 

– Näitä kuvia ei ollut tarkoitettu julkisuuteen lähinnä siksi, että niissä ollaan vähissä vaatteissa, Lindtman sanoo.

Lindtman esiintyy sivuston kuvissa useasti. Hän kertoo pyytäneensä sivuston ylläpi--täjää poistamaan kuvia jo useita vuosia sitten, mutta ylläpitäjä informoi Lindtmania kuvien poistoista vasta eilen.

Kuvat osoittavat kaveriporukan juhlineen ja käyttäneen alkoholia. Natsitervehdyk-seen liittyvän kuvan lisäksi huomiota on saanut erityisesti kuva, jossa nuori nainen on kumartunut Lindtmanin alavatsan eteen kasvot Lindtmania kohti. Molemmilla on vaatteet päällä, paitaa on nostettu hieman. Kuvaa kommentoidaan misogyyniseksi. Samoista juhlista löytyy myös vastaava kuva, jossa Lindtman on kumartunut toisen mieshenkilön eteen samalla tavalla. Myös mahdollista huumausaineiden käyttöä on spekuloitu Ylilaudalla.

Lindtman vakuuttaa, ettei ole koskaan edes kokeillut huumeita. Misogyniasyytteistä hän häkeltyy.

– Siellä on kaikenlaisia toilailuja nähtävillä. Voin todeta, että en ole järin ylpeä [käytöksestä] ja monet kuvat olisivat voineet jäädä ottamatta.

Politiikassa jo 2000-luvun alussa

Ylilaudalla keskustelu keskittyy siihen, kuinka näillä kuvilla voidaan vahingoittaa Antti Lindtmania ja vasemmistoa. Osa käyttäjistä kirjoittaa arvostavansa Lindtmania lisää törkykuvien takia.

Kuvasivustolla julkaistujen huomiota herättäneiden kuvien ottamisen aikaan Lindtman toimi muun muassa Sosiaalidemokraattiset Nuoret ry:n hallituksessa ja Uudenmaan Sosiaalidemokraatit ry:n piirihallituksessa.

Nykyisin Lindtman on Uudenmaan vaalipiirin kansanedustaja ja suosikki seuraavaksi SDP:n puheenjohtajaksi. Hän on ollut Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja vuodesta 2009 ja nousi eduskuntaan vuonna 2011.

Antti Lindtman kertoi keväällä 2023, miksi hän ei lähtenyt edellisellä hallituskaudella ministeriksi. "

Lue myös

Kommentit

Ladataan...