Alma Media -tyhmentymän Iltalehti yrittää leimata tuolloin perustetun  venäläisvas-taista sotapropagandaa torjuvan Naapuriseura-yhdistyksen "salaliittoteoreettiseksi" äärimmäisen tökeröllä ja absoluuttisesti valheellisella trikillä, että seuran kanssa yh-teistoiminnassa oleva ja senkin materiaaleja julkaiseva EU:n ja NATOn ja (erityisesti niiden) hölynpölytieteen vastainen Kansan Ääni -lehti ja -sivusto olisi sellainen! Ei vois taaskaan valeuutiset pahemmin mennä mettään...

Alun perin Kansan Äänen porukassa mukana olleena ja siihen kirjoitelleena ja lehteä koko ajan tilanneena voin vakuuttaa, että lehti ja ryhmä ovat aina SUHTAUTUNEET PERIAATTEELLISEN KIELTEISESTI YHTEISKUNNALLISTEN ILMIÖIDEN "SELIT-TÄMISEEN" SALALIITTOTEORIOILLA. Emme kiistä, etteikö salaliittoja olisi, ja pidämme monia hölynpöly-tieteitäkin esimerkiksi NATOn salaliittoina, mutta salaliitot eivät koskaan ole vähänkään kauaskantoisempien yhteiskunnallisten ilmiöiden PE-RIMMÄISIÄ selityksiä eivätkä syitä. Tämä on aiheuttanut kitkaa taktisesti tai asialli-sestikin eri tavalla ajattelevien, mutta joissakin suhteissa samoilla asioilla olevien ryhmien kuten SKP:n kanssa. Panen todisteeksi otteen yhdestä jutustani "WTC-tornien räjäytys" -salaiittoteorista Kansan Äänestä 4/2011. Ingressi lienee toimitus-sihteerin rakenteiden mekaniikan laboratoriomestari Heikki Männikön kirjoittama. Tämä oli yhteisesti päätetty linja jo paljon aikaisemminkin ja koskien monia muitakin salaliittoteorioita, mm. koska salaliittoteoriat ovat yleensä sitä hölynpölytiedettä.

Eniten levinneitä NATOn luomia salaliittoteorioita on ollut esimerkiksi "koronaviruk-sen luominen laboratotiossa" - mikä olisi ollut suunnattomasti mahdottomampaa kuin vaikka sellaisen löytäminen luonnosta.

" Syyskuun 11 p.tulee 10 vuotta WTC-iskusta. Tämän jälkeen maailmalla on syntynyt liikkeitä, joiden keskeisenä tehtävänä on ”osoittaa”,että amerikkalaiset itse räjäyttivät nämä tornit saadakseen aiheen esim: hyökkäykselleen Afganistaniin. Työväenliik-keenkin piirissä monet haluavat ymmärtää nykypäivän yhteiskuntailmiöitä tämän aja-tuksen kautta. Yhteiskunnan tieteellisen tarkastelun tilalle tarjotaan salaliittoteoriaa.

Oheisen artikkelin kirjoittaja Risto Koivula ei ota kantaa salaliittoihin sinänsä esimer-kiksi sellaiseen,olisivatko USA:n jotkut omat piirit voineet jollakin tavalla ”tilata” WTC-iskun.Mutta hän pitää ehdottoman varmana:WTC-TORNEJA EI RÄJÄYTETTY, vaan ne sortuivat, kun kuumuus vei välipohjien kantaneiden ristikoiden kantavuuden palo-alueella 2 – 3 kerroksen alueella, mikä aiheutti etenevän luhistuman putoavien väli-pohjien muodossa ja ns.ydinpilareiden nurjahduksen,joka edelleen lähetti ns. ”hatun” välipohjat ja ytimen putoamaan. Viimeisenä putosivat kuoret”.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e9b59d8a-5519-4a71-864a-4c4dd9de7b7c

" Politiikka

Suomeen on perustettu uusi Venäjä-mielinen yhdistys

Entinen päätoimittaja Mauno Saari ja entinen SDP:n kansanedustaja Mikko Elo ovat perustaneet Venäjä-mielisen yhdistyksen. Venäjän suurlähettiläs esiintyi seuran tilaisuudessa pari viikkoa sitten.

Screenshot%202023-10-21%20at%2015-29-11%

Ruutukaappaus Kansan Ääni -verkkosivuston raportista Naapuriseuran tapaamisesta Helsingissä Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksella 23. toukokuuta 2023. Kansan Ääni

Screenshot%202023-10-21%20at%2019-29-33%

Jarno Liski

Venäjän Suomeen kohdistuvassa informaatiovaikuttamisessa näyttää alkaneen uusi luku. Venäjän suurlähetystön diplomaatit suurlähettilästä myöten ovat alkaneet julkisesti näyttää tukeaan salaliittoteorioita levittäville tahoille Suomessa.

Tuorein tapaus on toukokuun lopulta, jolloin Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov esiintyi Naapuriseura ry:n järjestämässä tilaisuudessa Venäjän Tiede- ja kulttuurikeskuksesta Helsingissä. Tilaisuudesta raportoi Kansan Ääni -niminen julkaisu:

”Ratkaisevaa oli, kun pääministeri Sanna Marin, sodan ja vihan musta papitar julisti, että nyt on katkaistava kaikki siteet Venäjään. Tämähän on suoranaista hulluutta, vain piru voi keksiä pahempia ideoita. Näin syntyi Saaren mukaan ajatus pyrkiä johonkin hyvään. Ja siitä lähti liikkeelle Naapuriseura.”

Kansan Ääni -lehti on Suomen Työväenpuolue STP:n, Kommunistien liiton, EU:n vastaisen kansanrintaman ja Sodan ja fasisminvastaisen työn julkaisema lehti. Lehti on raportoinut Naapuriseuran tapahtumista aktiivisesti.

Naapuriseura puolestaan on Mauno Saaren vuoden 2022 lopulla perustama yhdis-tys, jonka hallituksessa istuvat yhdistysrekisterin mukaan hänen lisäkseen myös Mikko Elo. Mauno Saari on toimittaja ja tietokirjailija, joka on toiminut muun muassa Suomen Kuvalehden, Iltalehden ja Uuden Suomen päätoimittajana. Mikko Elo on poliitikko, joka toimi sosialidemokraattien kansanedustajana vuosina 1979–1991 ja 1995 – 2007.

Naapuriseura tukee sääntöjensä mukaan suomalaisten yhteyksiä naapurimaiden kansalaisiin, mutta käytännön toiminnasta päätellen ”naapurimailla” tarkoitetaan Ve-näjää. Seura kertoo myös järjestävänsä matkoja Venäjälle. Tätä varten seura kertoo sopineensa yhteistyöstä jo 1980-luvulla Neuvostoliiton-matkoja järjestäneen Jaana Niinikorven kanssa.

Screenshot%202023-10-21%20at%2015-47-38%

Mikko Elo SDP:n kansanedustajana vuonna 2007. Elo on herättänyt huomiota Venäjä-myönteisillä kirjoituksillaan sosiaalisessa mediassa Ukrainan sodan aikana. Jussi Partanen

Aiemmin VKK:n puoluekokouksessa

Esimakua Venäjän suurlähetystön esiintymisistä vihamielisesti Suomen valtionjoh-toon suhtautuvien ryhmien tilaisuuksissa saatiin viime kesänä Mikkelissä. Tuolloin perussuomalaisista erotetun kansanedustaja Ano Turtiaisen uuden puolueen puoluekokoukseen Venäjän tervehdyksen toi lähetystöneuvos Vadim Bikkuzhin.

– Länsi on käynnistänyt laajamittaisen Venäjän-vastaisen kampanjan vastauksena niin sanottuun Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan. Tämä nimitys ei vastaa todellisuut-ta. Emme ole hyökänneet Ukrainaan. Käynnistimme sotilaallisen erikoisoperaation, sillä meillä ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa selittää länsimaille, että ne harjoittavat rikollista toimintaa houkuttelemalla Ukrainaa Natoon,väitti Bikkuzhin puheensa aluksi

Bikkuzhinin esiintyminen uutisoitiin Suomen tiedotusvälineissä laajasti. Suurlähetti-läs Kuznetsovin esiintyminen Naapuriseuran tilaisuudessa on kuitenkin uutta.

Osaltaan se kertonee siitä,että Kuznetsoville ei suomalaisten tilaisuuksiin juuri kutsu- ja satele. Kansan Äänen raportin mukaan Kuznetsov toisti parin viikon takaisessa ti-laisuudessa samaa Venäjän disinformaatiota siitä,miten länsi pakotti Venäjän sotaan Ukrainassa masinoimalla ”vallankaappauksen”.

Screenshot%202023-10-21%20at%2016-05-18%


Ruutukaappaus Naapuriseura ry:n verkkosivuilta. Vuoden 2023 alussa perustettu sivusto julkaisee Venäjä-myönteisiä salaliittoteorioita. Naapuriseura ry.

Viritteli informaatio-operaatiota Slovakiassa

Kuznetsov on toiminut suurlähettiläänä Suomessa vuodesta 2017. Hän on ollut Suomessa Neuvostoliiton ja Venäjän diplomaattina myös 1980–1985 ja 1991– 1996. Vuonna 2015 Slovakiassa vuodettiin internetiin hänen haastattelunauhansa Venäjä-mielisen lehden haastattelusta. Nauhalla Kuznetsov lupaili Venäjän tukea venäjämielisen propagandan levittämiseen.

– Olen valmis kirjoittamaan Moskovaan niille ihmisille, jotka hoitavat näitä yhteistyö-asioita,jotta teidän radionne tai lehtenne voisi luoda kontakteja asiaankuuluviin orga- nisaatioihin Venäjällä. Teen sen oikein mielelläni, Kuznetsov sanoi nauhalla asiasta Suomessa uutisoineen Ilta-Sanomien jutun mukaan.

Tällaiseen toimintaan Kuznetsovin johtama lähetystö näyttää nyt pyrkivän aiempaa avoimemmin. Venäjä-mielistä viestiä levittää nyt suurlähetystön – vähintään symbol-isella – tuella Saaren ja Elon Naapuriseuran julkaisema Naapuriseuran Sanomat sekä seuran toiminnasta ahkerasti raportoiva Kansan Ääni.

Sen julkaisijayhdistykset ovat 1940-luvulla syntyneillä laitavasemmistolaisilla miehi-tetyt. Eräs linkki Naapuriseuran ja Kansan Äänen välillä näyttää olevan se, että Kan-san Ääntä kustantavat järjestöt STP:tä lukuunottamatta ovat Demokraattisen Sivis-tysliiton jäsenjärjestöjä. Järjestön ensimmäinen puheenjohtaja 1980-luvun lopussa oli Saaren nykyinen puoliso, entinen SKDL:n ja Devan kansanedustaja Pirkko Turpeinen-Saari. "

Valtameedioiden suhtautuminen Kansan Ääneen on tähän asti ollut ehdoton vaike-neminen - vaikka se olisi tuonut esiin kuinka tärkeitä asioita. Hölympölläri-toimittajilla on nyt ollut todellinen tenkkapoo Naapuriseuran tunnettujen vaikuttajien edessä, miten heidät saataisiin leimatuiksi joksikin HUUHAA -porukaksi. NYT Kansan Ääni ja STP, joka ei ole ollut parissa viime vaaleissa mukna omalla nimellään, on ilmeisesti arvioitu niin pieneksi porukaksi, että siihen voidaan läjästä mikä tahansa nimilappu, ja väittää sen tärkrimpirén yhteistytahijenkinkin "olevan sitä"...

Olen vastustanut WTC-räytysteoriaa siitä sekunnista alkaen, kun valevsemmistonos-ke Erkki Tuomiojan täällä johtama Attac sen tänne toi,ja jo vähän ennekin euroedus- taja Esko Seppäsen sähköpostipalstalla, jossa samat piirit sillä ensimmäiseksi koettelivat kepillä jäätä. Oikeiden vasemmistodemareiden kuten Mikko Elon en ole havainnut noille hölmöyksille koskaan korvaa kallistaneen.

http://keskustelu.skepsis.fi/Message/FlatMessageIndex/151016?page=1#151130

" Rolling.Heurlin

17.09.2004 00:16:56

151016

World Trade Centerin sortuminen Attacin uutisissa

Lentokoneiden törmäykset eivät selitä World Trade Centerin sortumista.

Näin todetaan Attacin sivuilla.

http://forum.attac.kaapeli.fi/1094745704/index_html

Joopa joo, jutusta jäivät vielä puuttumaan mustat helikopterit ja muuta salaliittomiesten salkusta löytyvää vakiokamaa.

Rolling Heurlin "

RK: " Minä olin kuitenkin tutustunut Jorma Anttilan esitykseen jo ennen "sisäpiirissä", joka oli europarlamentaarikko Esko Seppäsen sähköpostituslista. Anttila oli asias-saan ehdottoman horjumaton - ja täydellisen tietämätön. Asiassa oli jotakin kummal-lista. Hän sai sieltä kuitenkin joitakuita vannoutuneimpia USA:n-vastustajia levittä-mään sanomaansa lehtien ja muille keskustelupalstoille. Tämä oli tapahtunut juhan-nuksen 2004 jälkeen, sillä olin silloin alan maailmankonferenssissa NATO:n Euroo-pan AEROSPACE-mekaniikan tutkimuskeskuksessa Englannin Loughborough´ssa esittämässä tähän asti suurimman tieteellisen keksintöni sen johdon valitsemana yhtenä n. 30 "armoitetusta" kautta maailman, mukana niin tekniset kuin tieteellisetkin keksinnöt, ja olisin asiasta keskustellut vähintäänkin huumorimielessä johtavien pil-venpiirtäjänrakentajien (jotka olivat ainakin silloin tutkijataustaisia, osa oli muutenkin tutkimuksesta ja edellisistä konferensseista tuttuja) ja NATOn ja Kiinan ja Venäjän alan tutkimusjohtajien kanssa, jos tuollaisen "jymyuutisen" olisin kuullut.